Hlavenka (Zelení): Ministr Mládek rozhodně nehájil zájmy českých firem

07.02.2017 18:53

Vyjádření Jiřího Hlavenky, člena odborného týmu Zelených pro stínování vlády, k úsilí ministra Mládka prosazovat v Bruselu dražší roaming.

Hlavenka (Zelení): Ministr Mládek rozhodně nehájil zájmy českých firem
Foto: zeleni.cz
Popisek: Jiří Hlavenka, Strana zelených

Pokud by ministr Mládek vystupoval ve prospěch České republiky, tedy českých firem, občanů i státu, nikdy by nemohl takovýto postoj zastávat. Síťové služby finančně zatěžují občany i podnikatele a je v zájmu státu, aby byly co nejdostupnější: sníží to životní náklady občanů i provozní náklady firem, které tak mohou být konkurenceschopnější,” hodnotí to Jiří Hlavenka, člen zeleného týmu odborníků pro stínování vlády.

“Všeobecná dostupnost mobilních dat by pomohla k tolik potřebným strukturálním změnám ekonomiky; možnost získávat informace odkudkoli bez limitace a ve vysoké kvalitě je jedním z důležitých fundamentů toho, co se někdy nazývá Průmyslem 4.0,” dodal s tím, že mobilní služby u nás patří k nejdražším v Evropě, což nemá žádné opodstatnění v nákladovosti těchto služeb, neboť ty jsou všude zhruba stejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.