Hnutí Otevřená radnice: Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv

09.07.2014 12:51

Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv, které město uzavřelo v posledních letech, a změnit je tak, aby byly výhodnější pro radnice.

Hnutí Otevřená radnice: Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Zalévání květin za 460 Kč, kancelářský papír A4 za 1 korunu, IT služby hodina práce za 2000 Kč. Smlouva mezi městem a dodavatel uzavřená ideálně na neurčito, v případě jednostranného vypovězení úhrada ušlých zisků za deset následujících let a navíc mastná pokuta za tu drzost.

Že už jste to někde slyšeli?

Není divu. Byla to běžná praxe na ministerstvech, ale i na celé řadě radnic. Vykutálení radní a náměstci podle podobného mustru uzavřeli celou řadu takovýchto pro obec nevýhodných smluv a ještě pojistili sobě a svým kumpánům vypovězení tajnými dodatky a pokutami.

Takovýmto nekalým praktikám odzvoní. Naším cílem je provést hloubkový audit a zrevidovat všechny externí smlouvy, které město v minulých volebních obdobích uzavřelo. Pokud se ukáží jako předražené či jinak nevýhodné, budeme tlačit na jejich změnu a případné ukončení. Není nic jednoduššího, než vypsat nová výběrová řízení, z nichž vzejdou výhodnější smlouvy pro nás pro všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Otevřená radnice

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…