Hnyková (Úsvit-NK): Osm hlasů pomohlo

02.10.2015 5:29

Osm hlasů poslanců Úsvitu pomohlo propustit do druhého čtení novelu zákoníku práce, která ruší karenční dobu.

Hnyková (Úsvit-NK): Osm hlasů pomohlo
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

V rámci opozičního okénka předložil ve středu v Poslanecké sněmovně Poslanecký klub KSČM návrh novely zákoníku práce, která má zrušit karenční dobu. Tedy neplacené první tři dny nemocenské. Jenom díky osmi hlasům poslanců Úsvitu tento návrh prošel do druhého čtení.

Pro podporu návrhu vystoupila také poslankyně Jana Hnyková, která popsala problém s karenční dobou u zaměstnanců, kteří slouží směny. „Ve svém příspěvku jsem myslela na všechny pracovnice a pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách, kteří směnují a řídí se plánem směn. To znamená, že jsou-li nemocní a mají služby například pondělí, středa, pátek, jsou celý týden doma zdarma bez nároku na nemocenskou,“ uvedla Jana Hnyková.

Sama je přesvědčena o potřebnosti této novely a věří, že díky ní nebudou lidé přecházet nemoci, aby nebyli bez příjmu, a budou se řádně léčit. „Osm hlasů pomohlo novelu posunout dál a to je dobře. Je to pro lidi a je úplně jedno, kdo to předložil. Díky kolegyně a kolegové z klubu Úsvit – Národní koalice,“ dodala místopředsedkyně Úsvitu Jana Hnyková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…