Hodek (ČSSD): Noclehárny nabízejí lidem bez přístřeší stále volná místa

25.01.2018 7:35

I přes zimní počasí nabízejí pražské noclehárny lidem bez přístřeší stále volná místa. Kapacity nocleháren jsou z 80 procent zaplněné každou noc. Pro všechny zájemce, kteří by chtěli strávit noc v teple, je tedy dostatek míst.

Hodek (ČSSD): Noclehárny nabízejí lidem bez přístřeší stále volná místa
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Vše je koordinováno. Služby jsou lidem bez přístřeší nabízené prostřednictvím terénních pracovníků. Dispečink v současné době zajišťuje zejména převozy klientů z nemocničních zařízení do nocleháren,“ říká radní pro sociální oblast Daniel Hodek s tím, že situace ohledně lidí bez přístřeší je monitorována, a to nejen v zařízeních, ale také prostřednictvím terénních pracovníků přímo v ulicích. Zatím bez větších problémů.

Volné kapacity jsou také na lodi Hermes. „Každou noc tu tráví přibližně 150 klientů,“ upřesňuje radní Daniel Hodek. V noclehárnách ale i v terénu jim jsou poskytovány potřebné služby a zdravotní ošetření. „Vzhledem k zatím mírnějšímu průběhu zimy se v současné době u nich nejčastěji vyskytují virózy či nachlazení, takže jim jsou poskytovány běžně dostupné léky,“ doplňuje zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

V rámci nově zaváděných výdejen stravy je jídlo lidem bez přístřeší poskytováno od pondělí do pátku vždy od 13 do 14 hodiny v budově noclehárny Michle. „V současné době zde vydáváme přes třicet jídel denně,“ popisuje Tomešová. Další jídlo je podáváno i na lodi Hermes. „Každodenně je tady poskytována strava přibližně 130 klientům, kteří sem přichází z okolních částí Prahy 7 a Prahy 1,“ dodává Tomešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.