Horký (Piráti): Pokud chci něco změnit, musím se sám angažovat. Protože samo se nic neudělá

08.09.2020 5:35

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře do zastupitelstva Olomouckého kraje

Horký (Piráti): Pokud chci něco změnit, musím se sám angažovat. Protože samo se nic neudělá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Jsem napůl Valach a napůl Slovák pocházející z královského města Přerova. Dřív jsem hrával na klavír a věnoval se házené. Vystudoval jsem gymnázium a po nějaké době jsem se začal věnovat marketingu a veřejnému dění. Vedla mě k tomu snaha pochopit, co se v předvolebních kampaních a permakampaních oligarchů, jako je Andrej Babiš, děje. Jde však o velmi sofistikovanou věc, v níž hrají roli i emoce a často nejde vše jednoduše vysvětlit. Pořád je to ale něco, co mě nepřestává bavit, totiž rozumět tomu, jak v tom všem my jako lidé fungujeme.

Ke vstupu do veřejného prostoru jsem směřoval od mládí. Piráti fungovali dva roky, když mě zasáhla vlna protestů proti smlouvě ACTA. Onou poslední kapkou byly poslední prezidentské volby. Uvědomil jsem si, že pokud chci něco změnit, musím se sám angažovat. Protože samo se nic neudělá.

Piráti jsou pro mě jedinou stranou, která sebou nevláčí břemeno korupční minulosti, stranou otevřenou občanům, nabízející svobodomyslný program. A to není málo. Po vstupu k Pirátům mě mile překvapilo, že jsou to naprosto stejní lidé, jako se prezentují i navenek. Na nic si nehrají a chápou potřeby lidí. Jsem hrdý, že se nám v Přerově daří řešit témata jako je glyfosát, kanál Dunaj – Odra – Labe nebo vytvoření koupacího biotopu. Nejsme jen opozicí kritizující za každou cenu. Přinášíme řadu dobrý nápadů a občané naši práci vnímají.

Chci, aby mé děti jednou vyrůstaly ve svobodomyslné demokratické společnosti opřené o respekt k základním lidským právům. Chci transparentní stát, prosperující kraj a město, kde se bude lidem dobře žít a nebudou odcházet. Cestování mi ukázalo, jak velké rozdíly mohou být v úrovni života jednotlivých zemí. Myslím, že bychom si naší země měli opravdu vážit, pečovat o ni a snažit se ji zlepšovat. Chci kulturně živá města a regiony, poctivost v nakládání s veřejnými prostředky a racionálně řešenou problematiku životního prostředí. Troufám si tvrdit, že nejdůležitější je to, aby byl člověk doopravdy šťastný s tím, co dělá a jak žije. A to já jsem.

Jaromír Horký - kandidát do zastupitelstva Olomouckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.