Hostek (ČSSD): Prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré

11.03.2018 10:53

Benešov je Městem pro byznys Středočeského kraje

Hostek (ČSSD): Prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Benešov si i nadále udržuje kvalitní podnikatelské prostředí, a naše město tak obhájilo první místo v kraji ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys. Druhý skončil Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, bronz letošní rok získala Příbram. Výzkum zpracovává analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice a městské části Hlavního města Prahy.

Benešov si vede výborně především v přístupu veřejné správy. Skvělých výsledků dosáhlo město kvalitou radničních webových stránek směrem k podnikatelům, úspěšné bylo i v testu elektronické komunikace, který prověřuje rychlost, úplnost a správnost odpovědí na fiktivní podnikatelský dotaz. Radnice si rovněž vede dobře v poměru dluhové služby k běžným příjmům a může se pyšnit vyšší likviditou a kvalitní podporou veřejné dopravy. V podnikatelském prostředí je úspěchem zejména velmi nízká dlouhodobá nezaměstnanost a ve srovnání s dalšími městy v regionu rovněž vyšší podíl podnikatelů a právnických osob.

„Mám velkou radost, že jsme titul středočeského Města pro byznys obhájili. Je to signál, že prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré. Jsme v osobním kontaktu s hlavními benešovskými zaměstnavateli. Máme ve městě dva brownfieldy, které chceme využít pro další rozvoj. Chceme, aby se do Benešova stěhovali lidé a aby město bylo dál atraktivní pro podnikatele,“  řekl starosta Benešova Petr Hostek.

CzechInvest znovu vybírá investičně nejatraktivnější regiony

Samostatnou soutěžní kategorií, kterou vyhlašuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, je Investičně atraktivní region. Tato kategorie hodnotí přístup místních samospráv vůči podnikům a připravenost podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Jejím cílem je prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu. Přihlášky je možné zasílat na adresu mestoprobyznys@czechinvest.org od 1. února do 31. března 2018. Prvních šest nominovaných bude představeno na vyhlášení celostátních výsledků výzkumu Město pro byznys v dubnu 2018.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v ČR. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.