Hřib (Piráti): Z pohledu Prahy se jedná o rekonstrukci století

16.08.2023 20:07 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha obdrželo finanční příspěvek ve výši 33 891 754,73 korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Tyto prostředky využije na důležitou rekonstrukci a modernizaci Barrandovského mostu a na zlepšení protihlukových opatření v jeho blízkosti.

Hřib (Piráti): Z pohledu Prahy se jedná o rekonstrukci století
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Barrandovský most je jedním z hlavních dopravních tahů v Praze a zásadním prvkem dopravní infrastruktury celé České republiky. Díky finanční podpoře od SFDI bude možné zajistit jeho dlouhodobou bezpečnost a zvýšit nejen kvalitu jízdy pro všechny uživatele, ale i obyvatel přilehlých oblastí.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23346 lidí

„Peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury jsou významným příspěvkem pro klíčovou opravu Barrandovského mostu. Nyní jdeme postupně do finále s?druhou etapou jeho rekonstrukce. Ta letos probíhá bez významných komplikací. A to díky zkušenostem, které jsme už nasbírali a pečlivému dohledu na její průběh. Z pohledu Prahy se jedná o rekonstrukci století, i s ohledem na každodenní vytíženost této významné dopravní tepny. Tu zdaleka nevyužívají pouze Pražané a jde tak o nejvytíženější automobilový most v republice,“ uvádí Zdeněk Hřib, 1. náměstek primátora pro oblast dopravy.

Zdeněk Kovářík, pražský radní zodpovědný za oblast financí, rozpočtu a podpory podnikání, vyjádřil vděk za tuto investici: „Je nesmírně důležité dbát na kvalitu našich silnic a mostů, zejména těch s takovým významem, jakým je Barrandovský most. Tato státní podpora nám usnadní pokračovat v modernizaci a zajištění bezpečnosti pro všechny uživatele dopravy,“ říká Zdeněk Kovářík. Rekonstrukce Barrandovského mostu přispěje k zvýšení bezpečnosti, snížení hlukového znečištění v okolních oblastech a celkovému zlepšení dopravní situace v hlavním městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…