Hrnčíř (Úsvit): Evropští byrokraté stále pracují na likvidaci drobných pěstitelů a zahrádkářů

12.05.2014 22:11

V rámci evropských struktur v tuto chvíli stále potichu vzniká návrh zákona, který má mít za následek likvidaci drobných pěstitelů a hlavně podkopat potravinovou soběstačnost obyvatel členských států EU.

Hrnčíř (Úsvit): Evropští byrokraté stále pracují na likvidaci drobných pěstitelů a zahrádkářů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

V principu má tato právní norma zavést enormní administrativní zátěž formou povinnosti registrace každého osiva. To znamená, že každý zahrádkář, který by na své zahrádce použil nešlechtěná a neregistrovaná semena, vystavil by se postihu ze strany represivních orgánů státu.

Pokud tato na první pohled bláznivá právní norma bude Evropským parlamentem a Evropskou komisí prosazena, dojde k likvidaci nejen drobných pěstitelů, ale celého ekologického zemědělství vůbec. Že se nejedná pouze o plané obavy, ilustruje i fakt, že obdobná právní norma již byla přijata v USA. O demonstracích tamních farmářů, kteří se brání prosazování takovýchto právních norem mnohdy se zbraní v ruce, se přirozeně naše mainstreamová a cenzurovaná média prakticky vůbec nezmiňují.

Komu to má sloužit?

Přirozeně, jak jinak, sloužit to má byznysu, neboť světový trh z osivy, ovládá několik málo nadnárodních korporací, z nichž největší a nejznámější je Monsanto. Tato firma se „proslavila“ již v dobách války ve Vietnamu, kdy vyráběla herbicid s názvem Agent Orange (významnou složku dodávala i naše neratovická Spolana), který měl zlikvidovat tamní flóru, aby nemohla sloužit jako skrýš vojákům Vietkongu. V současnosti patří mezi největší producenty genetických plodin na světě.    

Rozhodnutí, která jsou přijímána v Bruselu, jsou pro nás závazná a mají tím pádem zásadní dopad na naše životy, ačkoliv si to málokdo uvědomuje. Mysleme na to i v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu, jde o naši svobodu a naše životy…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Hrnčíř - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.