Hulinský (ČSSD): Fotbal je třeba vrátit sportu

14.09.2013 22:18

Jako mluvčího stínové vlády ČSSD pro sport a především jako sportovce tělem i duší mě vůbec netěší, když se o našem nejpopulárnějším sportu píše jinak, než v souvislosti s vynikajícími výkony naší reprezentace nebo našich klubů.

Hulinský (ČSSD): Fotbal je třeba vrátit sportu
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

To je bohužel i případ těchto dní, kdy jsme svědky zátahu proti fotbalistům podezřelých z manipulování zápasů. Na druhou stranu ale vítám, že po nejrůznějších náznacích a signálech o problémech se sázením hráčů na fotbalové zápasy a jejich ovlivňováním, dochází k důkladnému vyšetřování ze strany protikorupčního útvaru Policie ČR. Určitým optimismem mě rovněž naplňuje skutečnost, že Fotbalová asociace ČR  - nebo aspoň někteří její vrcholní představitelé – se na dlouhodobém vyšetřování podílela. Věřím proto, že důkladné vyšetřování může vést k nápravě současného stavu.

Za zvlášť znepokojující ovšem považuji skutečnost, že k podvodům a ovlivňování zápasů docházelo v juniorské lize, a že tedy někdo pravděpodobně zneužíval a manipuloval mladé hráče.  Pokud se skutečně prokáže jakékoli provinění nejen proti zákonům či regulím Fotbalové asociace, ale i proti duchu fair play, budu se osobně zasazovat o co nejdůslednější potrestání případných viníků. Fotbal musí být vyjmut z rukou obchodníků a vrácen zpět sportovcům. A to platí zejména o mládežnickém fotbale. Pokračovat v současné praxi zneužívání juniorů by mohlo mít pro nastupující generaci fotbalistů, a tedy i pro budoucnost našeho sportu, fatální důsledky.

Petr Hulinský, mluvčí stínové vlády ČSSD pro sport a mládež

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…