Humplík (ODS): Pražský magistrát není schopen řešit problémy okolo taxislužby Praha

14.03.2017 8:37

Pražský magistrát je dnes opět v obležení nespokojených taxikářů, kteří protestují proti službě Uber. Upozorňují na skutečnost, že řidiči Uberu jsou pro ně nekalou konkurencí, která nemusí dodržovat zákony vztahující se na klasické taxislužby.

Humplík (ODS): Pražský magistrát není schopen řešit problémy okolo taxislužby Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda pražské ODS Filip Humplík

Dle primátorky Krnáčové musí město v postupu proti řidičům Uberu přitvrdit a provádět více kontrol a udělovat více pokut. S tímto postupem ale nesouhlasí předseda pražské ODS a zastupitel Filip Humplík.

„Souhlasím, že současná situace je dlouhodobě neudržitelná a že se musí řešit. Zákony platí pro všechny a Uber pouze využívá právní kličky, aby jeho řidiči nemuseli plnit stejné povinnosti jako řidiči klasických taxislužeb. Řešení ale není ve větší represi, ale ve spolupráci mezi magistrátem a Sněmovnou navrhnout takovou úpravu, která narovná trh a zajistí spravedlivé podmínky pro všechny,“ dodává Filip Humplík.

Řidiči Uberu místo klasického taxametru používají internetovou aplikaci, která vypočítá výši jízdného podle ujeté vzdálenosti dle záznamu gps, nemají vozy označené jako Taxi a ani nemusí skládat povinné zkoušky z místopisu nebo viditelně uvádět cenu za ujetý kilometr.

„Žijeme v 21. století a představa, že Uber zakážeme nebo všem jeho řidičům znechutíme podnikání neustálými kontrolami natolik, že přestanou jezdit, je nereálná. V zájmu Pražanů je taková legislativní úprava, která zajistí, že vedle sebe bude moci existovat jak klasická taxislužba, tak nové způsoby přepravy jako je Uber nebo Liftago. A pro všechny řidiče musí být stejné a férové podmínky,“ uvádí Filip Humplík.

„Snahou primátorky by mělo být nalezení kompromisního řešení pro všechny účastníky trhu. Namísto toho přichází jen s primitivním zvyšováním pokut a častějšími kontrolami ze strany magistrátních úředníků. Když není primátorka schopna najít řešení, bude muset její roli zastat opozice,“ uzavírá Filip Humplík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…