Hurajčík (ANO): Do oprav silnic nainvestujeme 40 mil. korun

27.11.2017 13:21

Cestování po komunikacích v regionu bude pro řidiče zase o něco snadnější a bezpečnější. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila výsledky zadávacích řízení na modernizaci úseků silnice II/198 v Horním Kramolíně a mezi Kojšovicemi a Toužimí. S realizací staveb by se mělo začít na jaře příštího roku.

Hurajčík (ANO): Do oprav silnic nainvestujeme 40 mil. korun
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

V Horním Kramolíně bude provedena modernizace konstrukce vozovky o celkové délce více jak 1,3 kilometru včetně řešení 3 mostních objektů. Součástí prováděných prací bude i kácení stromů, mýcení náletových křovin a keřů. „V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady jedenáct nabídek, přičemž všechny splnily předepsané náležitosti a žádná nemusela být z následného hodnocení vyřazena. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti Horní Kramolín, která silnici opraví za zhruba 19 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Druhý z opravovaných úseků silnice II/198  mezi Kojšovicemi a Toužimí měří 2,4 kilometru. Silničáři zde rozšíří vozovku, položí nové konstrukční vrstvy a upraví nezpevněné krajnice, sjezdy a propustky. „Do zadávacího řízení bylo podáno celkem čtrnáct nabídek. Zakázku vyhrála společnost Robstav stavby s nabídkou za 20,3 milionu korun,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík. Na obě akce chce kraj využít dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…