Hyský (ČSSD): Klimatické změny v lesním hospodářství jsou vážný problém

22.02.2018 11:30

Odborníci diskutovali o vlivech klimatických změn na lesní hospodářství. Kraj chce podporovat vznik lesů s pestřejší druhovou skladbou.

Hyský (ČSSD): Klimatické změny v lesním hospodářství jsou vážný problém
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

V v konferenčním sále Krajského úřadu Kraje Vysočina se uskutečnil seminář nazvaný „Změny klimatu a lesní hospodářství“ zaměřený na problematiku lesního hospodářství, který byl určen pro vlastníky lesů, odborné lesní hospodáře, státní správu lesů i širokou veřejnost. „Klimatické změny jsou v lesním hospodářství vážným problémem a je třeba se mu neustále věnovat a bojovat proti němu“, uvedl na úvod krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský.

Na semináři vystoupili zástupci Krajského úřadu Kraje Vysočina, Mendelovy univerzity v Brně, Krajské veterinární správy a Lesní ochranné služby. Pozornost byla v programu věnována především dlouhodobým klimatickým změnám a s nimi spojené kůrovcové kalamitě z předchozích let. Dále se přítomní měli možnost seznámit s technologií využití spektrozonálních snímků v ochraně lesa za pomoci bezpilotních systémů. Zmíněna byla i současná situace v ČR ohledně afrického moru prasat.

„Krajský úřad Kraje Vysočina bude nadále pomáhat vlastníkům lesů v boji proti kůrovci. V současné době jsou připravovány nové zásady Kraje Vysočina, které by měly mimo jiné finančně podporovat vznik lesů s pestřejší druhovou skladbou“, uvedla vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Eva Horná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…