Ivana Zemanová navštíví seniory, zakusí i výrobu pravých hořických trubiček

16.02.2015 13:23

Spolu s prezidentem Milošem Zemanem navštíví Královéhradecký kraj i jeho manželka Ivana. Její program bude zaměřen především na sociální oblast, ale pozná i tajemství výroby některých regionálních výrobků.

Ivana Zemanová navštíví seniory, zakusí i výrobu pravých hořických trubiček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman s chotí

„Paní Ivana Zemanová bude mít svůj vlastní separátní program, který bude zaměřen především na sociální oblast. Navštíví tak Domov důchodců ChD – Zdislava v Třebechovicích pod Orebem nebo Hospic svaté Anežky České v Červeném Kostelci,“ prozradil hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, který návštěvu prezidentského páru zaštiťuje. Doprovod bude po celou dobu návštěvy dělat paní Zemanové ředitelka Krajského úřadu Ivana Křečková.

Z firem, které jsou v kraji známy pro své tradičními výrobky, navštíví Ivana Zemanová například třebechovickou společnost ELEGA, která je známá výrobou kabelek a doplňků. Za pravými hořickými trubičkami pak vyrazí manželka prezidenta do Miletína. V obou podnicích se setká s vedením společností, se zaměstnanci a prohlédne si výrobny.

Další ze zastávek Ivany Zemanové bude královédvorský Nový svět. Psí útulek, kynologický klub i výcvik koní na jednom místě. Během návštěvy se manželka prezidenta seznámí s činností areálu nebo se setká s pracovníky. Prohlídka bude spojena s praktickou ukázkou výcviku koní. Jednou z posledních zastávek pak budou Dětenice, kde si Ivana Zemanová prohlédne nejen zámek, ale i místní pivovar spojený s muzeem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…