Janeček (ČSSD): I letos v Královéhradeckém kraji opravíme silnice za stovky milionů korun

21.01.2015 21:16

Hlavně neusnout na vavřínech! Otřepaná fráze je stále pravdivá a Královéhradeckému kraji se ji daří naplňovat v tom dobrém slova smyslu. Na úspěchy loňských let v čerpání evropských dotací tak naváže i letos.

Janeček (ČSSD): I letos v Královéhradeckém kraji opravíme silnice za stovky milionů korun
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Na silnicích druhé a třetí třídy prostavíme stovky milionů korun, které se podařilo získat z Bruselu.

Pro letošní rok bylo podáno celkem 13 žádosti o poskytnutí dotace, tentokrát v rámci 41. výzvy Regionálního operačního programu na rozvoj silniční dopravní infrastruktury za bezmála 400 milionů korun. O těchto projektech se bude rozhodovat začátkem roku 2015. Věřím, že se opět podaří získat významné částky na podporu dopravy v našem regionu. Jedině s dobrými silnicemi získáme další investory, podpoříme turistiku a obecně růst ekonomiky a rozvoj hospodářství v Královéhradeckém kraji.

Další finanční prostředky získá Královéhradecký kraj za Státního fondu dopravní infrastruktury z Programu financování silnic II. a III. třídy ve vlastnictví krajů.  V letošním roce budou opraveny nebo zrekonstruovány silnice v hodnotě téměř 300 milionů korun.

Loni se podařilo z evropských finančních prostředků postavit např. průtah Velkou Jesenicí, další etapu na silnicích Hradec Králové – Slatina, Kostelec nad Orlicí, Čistá – Černý Důl – Svoboda nad Úpou či Borohrádek – Čermná nad Orlicí. Mimo jiné se povedlo i modernizovat další úsek opěrných zdí podél vozovky z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna. Zahájili jsme také rekonstrukci průtahu obcí Hořičky.

Královéhradecký kraj od roku 2000 vlastní zhruba 3300 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Od státu je už tehdy převzal ve špatném stavu a pouze evropské dotace kraji v současné době umožňují udržovat silniční síť v ucházejícím stavu. V rámci předchozích výzev Regionálního operačního programu již Královéhradecký kraj úspěšně uvedl v život 38 projektů, které byly také financovány z evropských zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…