Janeček (KSČM): Kocáb by se měl vrátit k hudbě

18.12.2014 14:51

Na Parlamentních listech jsem si přečetl nedávný rozhovor s Michaelem Kocábem, který přehnaně opěvoval kult Václava Havla. Ono není co opěvovat, tento kult je zcela falešný, málo lidí ho obdivuje. Rád bych připomněl, že hudebník Michael Kocáb založil v roce 1991 Trend, kde jeho tvář přesvědčila řádově sto tisíc lidí, aby fondu svěřili svou kuponovou knížku. Z jeho fondů kuponové privatizace Trend a Mercia zmizelo v 90. letech 1,4 miliardy.

Janeček (KSČM): Kocáb by se měl vrátit k hudbě
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Zejména bych z rozhovoru citoval následující vyjádření: "Další věcí byl jeho duchovní rozměr - prodemokratický, takový lidský. Bylo v něm hodně pokory, nikdy se nevyvyšoval, nestal se takovým mocipánem. Kladl důraz na lidská práva nejen u nás, ale i v zahraničí. Nerozpakoval se vyjadřovat ke všem problémům v této oblasti, ať to stojí, co to stojí. Číňanům i Rusům řekl, co si myslí. A nikdy neměnil lidská práva za ekonomické aspekty."

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města


Už dnes se ví, že lidé, kteří cinkali klíči, byli podvedeni. Stále omílající se fráze o porušování lidských práv, což "pravdoláskaři" nazývají to, co je v jiných zemích součástí jejich legitimní historie a snaží se těmto zemím vnutit svoje pojetí lidských práv - "mírumilovné americké".

V roce 1990 mi bylo sedm let, když Václav Havel prohlásil, že nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Nešťastnou skutečností však zůstává, že války NATO a agrese USA podporoval s vehemencí svojí vlastní. Připomeňme si, jak v roce 1999 se humanitárně rozbombardovala Svazová republika Jugoslávie. Mrtvé děti nám už svědectví neposkytnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…