Janeček (KSČM): Spořivost za každou cenu může ublížit

20.03.2014 10:22

Ledy se začaly zřejmě hýbat. Pomalu, ale jistě roztává nedotknutelnost mocných a policie i státní zastupitelství se snaží vyřešit otázky korupce či plýtvání penězi.

Janeček (KSČM): Spořivost za každou cenu může ublížit
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Slyšíme dnes o tom, že stát zaplatil zbytečně stovky milionů korun za čtyři mosty na D1, že plýtváme ve zdravotnictví, nehospodaříme dobře s evropskými dotacemi. Již zmíněné mosty na D47, nyní tedy už D1 v Moravskoslezském kraji, jsou diskutovány už dlouho. Pomalu na nich pracuje čas, rezavějí a odborníci tvrdí, že rychleji, než bývá obvyklé. Dálnice se zvlnila a občan se ptá, co bude dál. Stejně je tomu tak i ve zdravotnictví. Některé krajské nemocnice hospodaří dobře, jiné nakupují předražené přístroje, mnohdy i repasované. Vydělávat na lidské nemoci a mít jen nataženou ruku rozhodně nehovoří o správném hospodaření. Ministr financí Babiš doslova děsí některé instituce kontrolami a hovoří o hospodárnosti. Postrádá prý jakékoliv návrhy kroků zvyšující efektivnost, hospodárnost a účelnost. To je zajisté v pořádku, kde by se ale šetřit nemělo je zdravotnictví a to především vzhledem k tomu, že jeho nefunkčnost mnohdy začíná přímo ohrožovat životy občanů.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.