Janeček (O.K. strana): Zrušme církvím diskriminační výjimku, když nám též nechtějí vyhovět

27.03.2014 14:00

Vyjednávání s církvemi o snížení restitučních náhrad je fraška v přímém přenosu.

Janeček (O.K. strana): Zrušme církvím diskriminační výjimku, když nám též nechtějí vyhovět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Jestli chce vláda něco docílit, musí opravdu ve vyjednávání použít i tvrdé argumenty. Církev nemá jediný důvod cokoliv měnit. Byl jsem proti církevním restitucím dříve a jsem proti nim i teď. Jestli církve nepřistoupí na reálnou sníženou částku za restituce, tak jim zrušme diskriminační výjimku!!! Ponechávám zcela bez diskuze, jakým způsobem tento majetek po staletí nabývaly.

V naší republice přežívají některé zákony, které jsou nespravedlivé vůči některým skupinám obyvatelstva. Pokud však existuje v České republice zákon, který je doslova diskriminační, ačkoli je nazýván Antidiskriminačním zákonem, pak Občanská konzervativní strana  prosazuje, aby takový zákon byl zrušen !

V zákoně číslo 198 z roku 2009, a to konkrétně v § 6 označeném  „Přípustné formy rozdílného zacházení „  (už ten název je hrozivě ideologický !) se ve článku 4 doslova uvádí, cituji :

„Diskriminací není rozdílné zacházení uplatňované ve věcech práva na zaměstnání, přístupu k zaměstnání nebo povolání, v případě závislé práce v církvích nebo náboženských společnostech, jestliže z důvodu povahy těchto činností nebo souvislosti, v níž jsou vykonávány, představuje náboženské vyznání, víra či světový názor osoby podstatný, oprávněný a odůvodněný požadavek zaměstnání se zřetelem k etice dané církve či náboženské společnosti.“

Jiří Janeček
Občanská konzervativní strana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…