Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici

20.10.2014 14:15

Vyjádření předsedy OS ODS Pardubice Jiřího Janků k povolební situaci.

Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Proběhly komunální volby. Pro pardubickou ODS s celkem slušným výsledkem. Přes předvolební průzkumy, které ji v Pardubicích přisuzovaly jen kolem pěti procent hlasů, získala kandidátka této strany v Pardubicích přes téměř 9% hlasů a stala se čtvrtou nejúspěšnější ve volbách do zastupitelstva města. Hlasy voličů určitě ocenily výraznou konstruktivní opoziční politiku v zastupitelstvu města v minulém období, kvalitní volební program i originální a čitelnou předvolební kampaň.

Dvě nejúspěšnější seskupení komunálních voleb v Pardubicích hnutí ANO a ČSSD podepsaly v sobotu deklaraci „Koalice pro lepší Pardubice“, v níž se zavázaly ke společnému postupu při hledání dalších koaličních partnerů. Po seznámení s touto personální unií (v deklaraci se o nic jiného nejedná) a prostudování předvolebních materiálů a slibů těchto subjektů konstatuje pardubická ODS, že nemá zájem být v takto vytvořené koalici, protože by nemohla naplnit své vize z volebního programu, díky kterým jí dali voliči svůj hlas.

Věříme, že výbory zastupitelstva a komise rady budou tvořeny v souladu s demokratickými principy, které byly v tomto městě zvyklostí, tak, že v nich budou pracovat zástupci delegovaní jednotlivými subjekty v poměrném zastoupení podle výsledků voleb. Zastupitelé v pardubickém zastupitelstvu zvolení za ODS případně ve výborech a komisích budou konstruktivní opozici a budou se snažit přispět svou prací a svými hlasy k rozvoji města.

Ing. Jiří Janků, předseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.