Ježková (My, co tady žijeme): Pane starosto, vyzývám vás na souboj

20.09.2014 13:50

Otevřený dopis starostovi Prahy 1 Oldřichu Lomeckému

Ježková (My, co tady žijeme): Pane starosto, vyzývám vás na souboj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Ježková

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Vážený pane starosto,

na Vaše pravidelné výlevy sebechvály v měsíčníku Praha 1, které by mohly připadat bezelstné leda občanům severní Koreje, jsme si během Vašeho čtyřletého působení víceméně zvykli. To, proti čemu však z občanských pozic razantně protestuji, jsou Vaše štvavé výroky v zářijovém čísle. V periodiku placeném z obecních peněz napadáte konkrétní opoziční strany a hnutí způsobem, v němž se ozývá styl totalitního Rudého práva.

K čemu jinému také připodobnit formulace „spasitelé, kteří se dávají dohromady půl roku před volbami“, „nositelé toho nejhoršího“, zastupitelka, která „odvádí špinavou práci v zákulisí“? Chybí už jen „ztroskotanci a samozvanci“. Tak zněl titulek článku v Rudém právu, který zahájil propagandistickou kampaň proti signatářům Charty 77. Jak mnoho jste se přiblížil jeho východiskům, dokládá přímá citace:  „Tito samozvanci pohrdající lidem, jeho zájmy, jím volenými zastupitelskými orgány si osobují právo zastupovat náš lid, žádají »dialog s politickou a státní mocí« a dokonce chtějí hrát úlohu jakéhosi »prostředníka v případných konfliktních situacích.“

Zdá se, že po pětadvaceti letech demokracie jsme na tom ve Vašich očích stejně. My, co si „dovolujeme“ hájit zájmy lidí, kteří mají odlišný názor než je ten Váš. My, členové opozičních stran a hnutí, ale také tisíce občanů - signatářů petic, kteří se brání Vaší neschopnosti učinit život na Praze 1 snesitelnějším.

Trestní oznámení na Vás za šíření pomluvy ať zváží konkrétní lidé, které napadáte. Já Vás jako kandidátka trojkoalice My, co tady žijeme na pozici starostky Prahy 1 vyzývám k čestné konfrontaci tváří v tvář – jen Vy a já ve veřejné debatě o současnosti Prahy 1.

Místo a dobu si určete sám. Dostavím se.

Kdo je Alena Ježková?

Je autorkou téměř dvaceti knih pro děti i dospělé, převážně s historickou tematikou (Praha babka měst, Staré pověsti české a moravské, Příběhy českých knížat a králů, Prahou kráčí lev, Strážci pražských ulic, Dračí polévka, 77 pražských legend). Její poslední knihou je první díl trilogie Tichá srdce – kláštery a jejich lidé, která pojednává o osudech míst a řeholníků se zaměřením na jejich pronásledování v letech totality. Její knihy jsou přeloženy do mnoha světových jazyků, získaly četná tuzemská i mezinárodní ocenění a většina z nich je doporučenou školní četbou. Jako spisovatelka absolvovala několik stovek besed po Čechách a na Moravě.

Je členkou Klubu za starou Prahu. Věnuje se charitě, je podporovatelkou nadace Remedium a nadace Divoké husy, je ambasadorkou projektu Čtení pomáhá.

Od narození žije v Praze na Starém Městě. Je rozvedená. Není členkou žádné politické strany. Věří v občanskou společnost a otevřenou politiku.

Mgr. Alena Ježková, PhD.

  • KDU-ČSL
  • nezávislá kandidátka na starostku Prahy 1 za KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Ježková

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…