Jihomoravský kraj: České ručičky se dostaly do rukou 22 učňů

22.06.2015 19:05

Na brněnském výstavišti se ve středu 17. června 2015 uskutečnil galavečer sedmého ročníku přehlídky České ručičky.

Jihomoravský kraj:  České ručičky se dostaly do rukou 22 učňů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Úřad Jihomoravského kraje

Svojí účastí podpořil přehlídku předseda vlády Bohuslav Sobotka spolu s hejtmanem Michalem Haškem. Z jejich rukou převzalo 22 žáků učňovských oborů zlatou plaketu Českých ručiček a čestné uznání.

Hejtman Michal Hašek zdůraznil, že dostatek kvalifikovaných řemeslníků je nepostradatelný pro chod ekonomiky. „Podpora učňovských oborů u nás dostala v minulých letech konkrétní podobu. Učni vybraných učebních oborů mohou již šestým rokem získat prospěchová stipendia. Obory, které jsou touto stipendijní politikou kraje podpořeny, jsme vybírali po konzultaci s úřady práce. Jak ukazují statistiky, jde o jeden z pobídkových faktorů při rozhodování o tom, na kterou školu podat přihlášku,“ řekl hejtman.

Přehlídka České ručičky vybrala letos 22 vítězů

„O naší zemi se vždy zejména v okolních zemích vědělo, že naši lidé mají zlaté české ruce. V Jihomoravském kraji děláme vše pro to, aby díky těm, kteří řemeslo umí, bylo ctí pro každého řemeslníka být členem cechu. Proto podporuji učňovské školství a jsem rád, že tato soutěž pomáhá k tomu, aby i v budoucnu bylo prestižní záležitostí dobře ovládat svoje řemeslo,“ uvedl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Přehlídka České ručičky vybrala v letošním roce 22 vítězů celorepublikových finále soutěží odborných dovedností, a to v oborech zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, mechanik plynových zařízení, kominík, lesní mechanizátor a opravář zemědělských strojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.