Jovanovič (BPP): EET aneb Když se dva perou, třetí se směje

16.10.2015 5:36

Vládě se podařilo pracující občany rozdělit na dva tábory, zaměstnance a živnostníky, jediný kdo z toho bude mít užitek je velkokapitál navíc většinově nadnárodní na který je dnes stát krátký.

Jovanovič (BPP): EET aneb Když se dva perou, třetí se směje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh zákona o elektronické evidenci tržeb dospěl do druhého čtení

EET (el.online evidence DPH) aneb když se dva perou, třetí se směje.

Ptáte se proč?

1. DPH je nepřímá daň a předmětem daně je spotřeba nás občanů, platíme ji my všichni, kromě těch za které účty platí někdo jiný, mají služební auta, byty, stravování, ale i dovolené a další benefity, ty ji samozřejmě neplatí.

2. Firma má jen omezenou možnost neodvést DPH, materiál i zboží podléhá skladové evidenci, nelze prodat něco co neexistuje, naopak z manka se DPH odvádí. Firma platí DPH už ze zboží a služeb, které nakupuje, takže krácení DPH není zdaleka tak jednoduché jak se může zdát, navíc dnes obchod probíhá více a více elektronicky bezhotovostně, těžko zatajíte peníze, které Vám přijdou na účet.

Z výše uvedeného zjistíte na koho EET míří na firmy o pár zaměstnancích, většinou rodinných firem, které jsou stále ještě velkopodnikatelům trnem v oku a narušují jejich hegemonii.

Tyto firmy resp. lidé, jsou často nazývány černými pasažéry co neplatí žádné daně, přitom opak je pravdou. Většinou nedosáhnou na dotace, nemají daňové poradce ani registraci v daňových rájích, mnoho různých daní a poplatků, většinou působí lokálně a nabízí služby tam, kde o to nemají velcí zájem a zaměstnávají lidi z bezprostředního okolí. Ale co hlavně, pracují a po nikom nic nechtějí, starají se sami o sebe. Jediné, čím se provinili, je jejich nezávislost.

Co tedy dosáhneme jejich likvidací skrytou pod falešné "rovné" podmínky?

a) lokálně stoupne nezaměstnanost a některé služby a zboží se stane lokálně nedostupné, velkokapitál navíc klidně pracovníky i zboží klidně pořídí resp. nahradí v cizině.
b) za prací, ale i za nákupy a službami budeme jezdit dále, mimo jiné to bude mít za následek další vysídlování a koncentraci obyvatel do měst.
c) minimálně část zaměstnanců i majitelů firem skončí v síti sociálního systému a místo, aby alespoň něco dělali a generovali do systému, budou ze systému čerpat.

Sečteno a podtrženo k čemu směřujeme a co nastane?

Nepochybně varianta korporátního socialismu tentokrát povýšeného na nadnárodní úroveň, fronty, omezení nabídky výrobků i služeb a převahu prodávajícího nad kupujícím, která povede ke zvýšení cen pro všechny a zisků pro pár oligarchů.

EET bude hlídat především zaměstnance, aby se firmě z tržeb něco neztratilo, kontrola bude zadarmo,obstará ji aktivní občan, budeme se zase udávat mezi sebou a nahoře se tomu budou smát.

Možná jednou přijde zdokonalení EET, tentokrát zamířené na občany, každá rodina bude muset doložit spotřebu účty, jestli snědla dost rohlíků a vypila dost mléka a hlavně jestli z toho odvedla DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…