KDU-ČSL: Michaela Blahová vyhrála první kolo senátních voleb

20.05.2018 18:12

Michaela Blahová (KDU-ČSL) postoupila do druhého kola doplňovacích senátních voleb na Zlínsku. Dostala nejvíc hlasů ze všech kandidátů - 24,18 procenta.

KDU-ČSL: Michaela Blahová vyhrála první kolo senátních voleb
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V pracovní oblasti se Michaela Blahová věnovala rodinám, zejména dětem a seniorům. Pracovala například jako pastorační asistentka olomouckého arcibiskupství, na starosti měla organizaci projektů pro rodiny s dětmi. V centru Domovinka pak vedla denní služby pro seniory. Od roku 2016 je členkou Rady Zlínského kraje pro sociální oblast, rodinnou politiku a neziskový sektor.

„Všem moc děkuji za podporu, mám ohromnou radost," řekla k výsledkům dnešních voleb Michaela Blahová. Ta mimo jiné působí v krajském Sdružení žen KDU-ČSL, kde vykonává funkci předsedkyně. Je členkou Krajského výboru KDU-ČSL pro Zlínský kraj a také členkou Celostátní konference KDU-ČSL. Nejde opomenout i její další aktivity – je například organizátorkou regionální Tříkrálové sbírky a pravidelně pořádá akce na podporu tradic a komunitního setkávání.

„Celý život se ráda setkávám s lidmi a snažím se pomáhat těm, kteří si sami pomoci nemohou nebo si pomoc zaslouží. I z toho důvodu jsem pracovala v sociálních službách, např. v Charitě Zlín jako vedoucí střediska Domovinka nebo jako dobrovolník v klubu maminek a podobně,“ přiblížila své činnosti Michaela Blahová.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

„Na druhou stranu vím, i díky mému ekonomickému vzdělání, že k solidaritě patří i zodpovědnost. Velmi si vážím pracovitých lidí, kteří se řádně starají o své děti, rodiče, nemocné nebo o své okolí. A tento přístup zodpovědné solidarity bych chtěla prosazovat i jako senátorka. Být aktivní i prospěšná pro lidi, obce a firmy z našeho regionu,“ okomentovala Blahová svou kandidaturu

Michaela Blahová je vdaná a má čtyři děti. Žije ve Zlíně a mezi její záliby patří cyklistika, lyžování nebo čtení knih.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…