KDU-ČSL: Pavel Bělobrádek se zúčastnil Summitu Evropské lidové strany v Kortrijku

28.06.2014 16:09

Místopředseda vlády ČR pro vědu, výzkum a inovace a předseda KDU-ČSL se 26. června 2014 zúčastnil Summitu Evropské lidové strany v Kortrijku. Po příjezdu do Bruselu se setkal s velvyslancem při EU Martinem Povejšilem, a poté jednal s předsedou poslaneckého klubu CDU v Evropském parlamentu Herbertem Reulem. Sešel se také s Jánem Figeľem, prvním slovenským eurokomisařem a předsedou slovenské strany KDH.

KDU-ČSL: Pavel Bělobrádek se zúčastnil Summitu Evropské lidové strany v Kortrijku
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

V průběhu summitu ELS jednal Bělobrádek dále s Alexandrem Stubbem, předsedou vlády Finska a předsedou strany Kokoomus, se kterým probírali spolupráci a inspiraci ve vědě a výzkumu. Hovořili též o vztazích s Ruskem. Vícepremiér se sešel dále s Michaelem Spindeleggerem, místopředsedou rakouské vlády a předsedou ÖVP, se kterým probíral systém vojenské služby i situaci na Ukrajině; dále spolu diskutovali o možnostech spolupráce v oblasti vědy a výzkumu. S Jean-Claudem Junckerem, který je kandidátem Evropské lidové strany na post předsedy Evropské komise, hovořil o možném porfoliu pro budoucího českého komisaře. Bělobrádek se na summitu setkal také s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

13:04 Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozícím protestům lékařů.