KDU-ČSL: Více sukní než kalhot

07.09.2014 21:16

Českotěšínští lidovci jsou vzorem, pokud jde o zapojení žen do komunální politiky. Letos na jejich kandidátce do zastupitelstva je dokonce „více sukní než kalhot“. Navíc jde o velmi atraktivní a profesně úspěšné ženy.

KDU-ČSL: Více sukní než kalhot
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Lídrem v komunálních volbách je zde dlouholetý starosta Vít Slováček, ale hned dvojkou je Kateřina Pindejová. Tato ředitelka bankovní filiálky pracuje v komunální politice od roku 2002. Má k tomu vklady, její otec, Emil Škrabiš, dlouho reprezentoval lidovce v senátu.
Profesní rozpětí je u kandidátek velmi pestré. Kandidují podnikatelka, projektové manažerky, referentky, ekonomka, zdravotní sestra i pracovnice sociálních služeb.

Z 27 osob na českotěšínské kandidátce je 15 žen. „Nejde o kandidáty do počtu, ženy jsou u nás aktivní, zajímají se o město, kde žijí, protože chtějí vytvořit co nejlepší místo pro život svých rodin. Co je nejvíce potěšující, jde povětšinou o velmi mladé a vzdělané ženy, které vyvracejí přesvědčení, že lidovci jsou konzervativní. Naše kandidátky přímo boří 3K mýtus o roli ženy– kolébka, kuchyně a kostel – prostě jsou schopné k tomu přidal ještě profesní úspěch a zájem o komunální politiku,“ dodal starosta.

Ženy také více pozornosti věnuji ekologii a vymyslely před komunálkami novinku. Českotěšínští lidovci, aby přispěli k ekologickému chování a ochraně životního prostředí, omezí barevné letáky do schránek. „Místo toho jsme nechali vyrobit plátěné tašky s logo strany, které rozdáváme našim příznivcům. Díky tomu ubude barevného papíru v koši a také jednorázových tašek, které zatěžují životní prostředí,“ vysvětluje nápad svých kolegyň starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.