KSČM: Další eskalace izraelsko-palestinského konfliktu nepovede k míru, ale k dalším obětem

01.08.2014 21:11

Stanovisko KSČM k událostem v Gaze

KSČM: Další eskalace izraelsko-palestinského konfliktu nepovede k míru, ale k dalším obětem
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V úterý 8. července začala izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy. Izrael tuto ofenzívu zdůvodňuje snahou o zničení teroristických buněk, nacházejících se v tomto teritoriu a operujících na přilehlých izraelských územích. Od začátku této operace zahynulo více než 1450 Palestinců, z nichž největší počet tvoří děti, které se nikdy ničím neprovinily. Bylo zabito také 61 vojáků izraelské armády a několik izraelských civilistů. Počet mrtvých již převýšil počty obětí z operace „Lité olovo“, která byla Izraelem vedena na přelomu let 2008 a 2009.

Dne 1. srpna mělo začít platit 72 hodinové příměří, které bylo vzápětí porušeno oběma stranami.

KSČM nepovažuje za dostatečnou výzvu Generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna, který vyzval obě strany ke zdrženlivosti, než příměří vstoupí v platnost a k jeho dodržování poté.

KSČM odmítá jakékoli silové řešení izraelsko-palestinských sporů. Další eskalace tohoto konfliktu nepovede k nastolení trvalého míru, ale povede naopak k mnoha dalším obětem a pocitu velké nespravedlnosti na obou stranách. Poté bude velmi obtížné najít diplomaticky kompromisní řešení přijatelné pro obě strany.

KSČM apeluje na vládu ČR a PSP ČR, aby přispěly k co nejrychlejšímu nalezení dohody mezi oběma stranami konfliktu a zabránily tak dalším ztrátám na životech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

16:21 Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě