Kavij (KSČM): Nejen o hymně a vlastenectví

03.04.2018 4:35

Veřejnost má díky návrhu olympijského výboru další „výbušné“ téma. Nová verze české národní hymny nepostrádající sebevědomí a více vlastenectví. Z pohledu našich úspěšných sportovců vychutnávající si na stupních vítězů za doprovodu tónů hymny chvilku slávy.

Kavij (KSČM): Nejen o hymně a vlastenectví
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Bylo by ale zajímavé znát názory na vlastenectví například některých z 550 zaměstnanců Vítkovických strojíren, kteří byli koncem března propuštěni a navíc od ledna neobdrželi své platy. Myslím, že jejich dodavatelé elektrické energie, plynu a dalších komodit, stejně jako mobilní operátoři při čekání svých plateb zřejmě na téma vlastenectví moc slyšet nebudou. A plácnout si okamžitě s některou z mnoha lichvářských společností nabízející během pár minut „přísun“ potřebných chybějících peněz k „zaplátování“ dluhů znamená spíše cestu do pekel než finančně bezstarostné další dny.

Ještě štěstí, že žijeme v otevřené, svobodné občanské společnosti ve které může každý z nás demokraticky vyslovit názor na vše co se nám nelíbí! V případě účasti na antizemanovských a antibabišových demonstracích navíc s finančním honorářem 100 Kč pro každého účastníka a 50 Kč bonus za vlastní transparent namířený proti současnému prezidentovi a premiérovi České republiky.

Vytváření vlastenectví na kterém se má podílet rodina, škola a stát se po roce 1989 u nás vypařilo jako pára nad hrncem. Popřevratové nadšení ze začlenění našeho státu mezi elitu světa – vyspělého západu přineslo své. Vlastenectví nejen z dob národního obrození či fašistické okupace českého státu ve kterém přišla o život spousta vlastenců zavál čas. Namísto něj přichází doba omluv sudetským Němcům a církevních restitucí. Politické strany a hnutí mající ve svém programu náznak jakéhokoliv vlastenectví jsou okamžitě nálepkovány přívlastkem extremistická.

Návrat občanů k hodnotám skutečného vlastenectví bude těžké. Navíc v době, kdy politicky,ekonomicky a vojensky již dávno nejsme suverénní stát. Vyhoštění tří ruských diplomatů z území ČR v minulých dnech je toho jedním z mnohých falešných příkladů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…