Keremidský (SPO): Nechme proboha, děti na pokoji…

24.01.2016 18:46

Nedávno se objevila ve sdělovacích prostředcích informace, jak se do našich škol má dostat brožura o výuce tzv. „soucitu“ s uprchlíky.

Keremidský (SPO): Nechme proboha, děti na pokoji…
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Nic o tom, „soucit“ je určitě věc, která se v hodinách např. Psychologie a Občanské nauky na středních a základních školách v rámci tematických plánů jistě vyučuje. Nesmí to být ale „soucit“ jenom s někým a proti něčemu.

Nedovedu si např. představit, že by učitelé na školách museli dětem ve svých hodinách nařizovat, jaký názor mají mít v dané záležitosti a pak je z toho názoru i měli zkoušet. A už vůbec ne dětem na prvním stupni základních škol. Nechme proboha, děti na pokoji, ať si žijí svůj dětský svět a prožívají maximálně svůj obdiv k známým hercům, zpěvákům či sportovcům…

Pokud OSN a EU budou neustále hledat nějaký systém nařizovaného světového názoru (podobného z období studené války), tak zcela určitě nejenom, že klesne podpora těchto institucí, ale v případě EU bude jasným signálem pro občany, aby jednou řekli „ANO“ vystoupení z této instituce, která vznikala úplně na jiných základech než se nás nyní snaží někteří evropští lídři přesvědčovat….

Marian Keremidský, místopředseda Strany Práv Občanů 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě