Klement (KDU-ČSL): Chtěl jsem se nějak realizovat ve prospěch ostatních

05.10.2017 9:42

Celkem 19 litrů krve za pouhých 12 let už poskytl místostarosta Žďáru nad Sázavou Josef Klement. Rozhodnutí darovat krev v něm dozrálo, když se v roce 2005 vrátil z pobytu v Číně.

Klement (KDU-ČSL): Chtěl jsem se nějak realizovat ve prospěch ostatních
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Když je člověk delší dobu mimo svůj domov, začíná najednou srovnávat věci, které mu tam chybí a které jsou rozdílné. A já jsem tehdy v Číně pobýval v místech, kde byla chudoba a kde byli lidé vyzýváni, aby se starali sami o sebe. Odběry krve tam byly pouze za úplatu. Když jsem přijel domů, chtěl jsem se nějak realizovat ve prospěch ostatních,“ vysvětluje své rozhodnutí Josef Klement, „dvojka“ vysočinské kandidátky KDU-ČSL do Poslanecké sněmovny.

Krev daroval buď v nemocnici v Novém Městě na Moravě, nebo v Havlíčkově Brodě. A po nedávném čtyřicátém odběru chce pokračovat dál, pokud mu to zdraví dovolí. Na lidovecké kandidátce zároveň není jedinou osobou, která má úzký vztah k odběrům krve. Na sedmém místě totiž figuruje Marie Dudíková, která většinu profesního života pracuje na Odběrovém středisku v Třebíči a řadu let byla přímo jeho vedoucí.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Robotizace v zemědělství, zohlednění náročných profesí, sedí to dobře

15:06 Ministr Jurečka: Robotizace v zemědělství, zohlednění náročných profesí, sedí to dobře

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…