Klíma (TOP 09): Mít alternativu je důležité

07.06.2018 21:56

Po dlouhých čtyřech letech snažení se rodiče nejen v Českých Budějovicích dočkali, jejich děti budou moci po absolvování základní waldorfské školy v Budějovicích a Písku pokračovat ve studiu na waldorfském lyceu, kde od září nastoupí prvních 30 studentů.

Klíma (TOP 09): Mít alternativu je důležité
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

Kladné rozhodnutí ministerstva školství uvítal i náš předseda školského výboru krajského zastupitelstva Pavel Klíma, který zřízení waldorfského lycea dlouhodobě podporuje.

„Alternativa má existovat v kultuře i ve vzdělávání, to říkám jako výtvarník i ředitel veřejné školy. Možnost mít výběr je pro společnost velmi zdravé,“ vysvětluje svou podporu zřízení waldorfského lycea náš předseda Výboru Zastupitelstva Jihočeského kraje pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Pavel Klíma. Podle něj navíc už waldorfské školství v jižních Čechách dostatečně prokázalo kvalitu poskytovaného vzdělávání. Základní waldorfská škola úspěšně funguje už od roku 2006, tehdy ještě na Hluboké, a od roku 2008 v současných prostorách školy na českobudějovickém sídlišti Máj. Svou zásluhu na tom má podle Pavla Klímy i ředitelka školy Milena Vlčková.

Je symbolické, že se zřízení školy podařilo v době, kdy ve vedení krajské koalice působí i TOP 09 v rámci zastupitelského klubu PRO JIŽNÍ ČECHY. „Díky naší účasti ve vedení kraje máme možnost formovat krajskou vzdělávací politiku a jednoznačně jsme se tak postavili za zřízení waldorfského lycea jako logického pokračovatele již existujících dvou základních škol, v Českých Budějovicích a Písku. Svou roli sehrál i školský výbor, jemuž předsedám. Opakovaně jsme se totiž vyjadřovali k zamítavému stanovisku ministerstva školství,“ dodal Pavel Klíma, který popřál novým žákům školy, aby svým studiem ukázali, jak důležitá je role alternativního vzdělávání v naší společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

4:31 KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

Jako by nestačilo, že na svém jednání, které začalo 21. května, má Poslanecká sněmovna PČR projednáv…