Knot (TOP 09): Kraj pomůže obcím aplikovat chytré technologie

10.07.2017 6:04

Chytré technologie a možnosti jejich zavádění i využití v praxi. To bylo hlavním tématem jednání mezi představiteli Jihočeského kraje a samosprávného města Tianjin v Čínské lidové republice.

Knot (TOP 09): Kraj pomůže obcím aplikovat chytré technologie
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Josef Knot z TOP 09.

V pondělí 3. července je za zúčastněné strany vedli první náměstek hejtmanky Josef Knot a Xiao Huaiyuan, předseda Stálého výboru lidového kongresu města Tianjin.

Výměna zkušeností v tomto resortu byla pro Knota zvláště cenná. Coby místostarosta v Písku se zasloužil o rozvoj chytrých technologií právě v tomto městě a pokračovat v tom chce nyní i v širším měřítku ze své pozice prvního náměstka hejtmanky. „Kraj by tu měl suplovat pozici jakéhosi kouče, který by zejména pomáhal starostům se v dané problematice orientovat tak, aby pro ně aplikace chytrých technologií byla co možná nejefektivnější. Ať už jde o snížení spotřeby energií v budovách či omezení ztrát ve vodovodních sítích. Proto samozřejmě vítám konzultaci s kýmkoli, kdo již v tomto směru dosáhl jistých úspěchů,“ naznačil Knot s tím, že Tianjin je v současné době považován jako lídr a vzor pro čínská chytrá města.

První náměstek zároveň zdůraznil, že by využití chytrých technologií rád aplikoval například i na budovách vlastněných krajem. Kromě vlastního úřadu tedy i v objektech škol či muzeí.

Na závěr pak Knot dodal, že kraj obdržel od čínské delegace pozvánku na Mezinárodní fórum cestovního ruchu a konferenci k tématu Smart (chytrý) region v Tianjinu.

Jihočeský kraj spolupracuje s městem Tianjin se zhruba 11 miliony obyvateli, coby svým partnerem, od roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…