Knot (TOP 09): Singltrek bude mít studii proveditelnosti

05.07.2015 22:19

Záměr vybudovat v Píseckých horách singltrekovou trať má zas konkrétnější obrysy. Rada města Písek zadala Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně zpracování studie proveditelnosti projektu Singltrek Písecké hory. Stát bude 190 tisíc Kč bez DPH. Studie poslouží jako výchozí podklad pro rozhodování města o podpoře soukromé investice do tohoto projektu.

Knot (TOP 09): Singltrek bude mít studii proveditelnosti
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

Součástí této sítě terénních cyklistických tras by mělo být také ubytovací a stravovací zařízení, obchodní zázemí a infocentrum.

Studie by tak měla odpovědět na několik základních otázek. „Bude nás zajímat, jaké jsou aktuální zkušenosti a následný provoz podobných záměrů v ČR, případně v zahraničí. Další otázkou je způsob realizace, jaký je rámcový postoj dotčených subjektů a orgánů státní správy a samosprávy k tomuto záměru. Určitě budeme brát i v potaz to, jaká z těchto stanovisek plynou doporučení či závěry pro případnou další přípravu tohoto projektu,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Studie se bude zabývat i vlivem projektu na životní prostřední či očekávanými dopady na město Písek. Konkrétně jakým způsobem ovlivní záměr zaměstnanost v Písku a okolí a jak přispěje a ovlivní rozvoj cestovního ruchu.

„Studie také vyhodnotí, jakým způsobem Singltrek ovlivní rozpočet města a kolik bude stát. Odpovědi na všechny tyto otázky bychom měli mít na začátku roku 2016,“ dodává Josef Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…