Kobza (Úsvit): Volám po nápravě!

04.03.2015 7:32

Ve svém článku o nástupu politického islámu v ČR , který mi vysloužil tolik nehezkých přízvisek, jsem napsal, že zde již není síla, která by nás byla schopna ochránit před terorismem. Naše miniarmáda bojuje jako americký expediční sbor na druhé straně zeměkoule a když pár vojáků jede hlídat vybuchlý muničák, je to problém.

Kobza (Úsvit): Volám po nápravě!
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Naše dlouhodobě podvyživená policie nemá dost lidí ani prostředků pro soudobý sofistikovaný boj s terorismem. Události v Paříži i v Kodani v lednu jasně ukázaly, jak složitý je tento boj i pro dobře připravenou, dobře vybavenou a relativně zkušenou policii. Tragedie v Uherském Brodě naopak ukázala totální nepřipravenost a nedostatečnost přípravy nejenom našich zásahových jednotek, ale i řadových policistů.

Zkusme si představit, jak by situace vypadala, kdyby namísto staříka se dvěma krátkými zbraněmi tam byli dva vycvičení teroristé se samopaly a zásobou munice a výbušnin? Běhá z toho mráz po zádech.Bohužel, je to celé jenom další potvrzení mých obav: nejsme připravení na obranu proti teorismu politicky, takticky, technicky ani lidsky. Co budou naše bezpečnostní složky dělat, až nás běženci zaplaví ve velkém počtu? Co budou dělat se stovkami či tisíci lidí, kteří se nemilosrdně budou snažit přežít na náš účet? Pochybuji, že to někdo ví. Co je opravdu malér je to, že díky akci Uherský Brod, se to o nás už i ví. Nevím, jak moc se můžeme spolehnout na včasné varování ze zahraničí, že se něco chystá. Takže se ptám: jaké jsou funkční vazby a spolupráce příslušných policejních útvarův rámci EU? Jaké je sdílení dat, přeshraniční pravomoce, identifikace podezřelých ? Vím, že odpovědi na tyto otázky nelze zveřejnit, tak se zeptám jinak: čím uklidní naše vláda obavy občanů? Sebere jim legálně držené zbraně? Strčí jim hlavy do písku jako obvykle? Vyhlásí ty co varují za xenofoby? Zavede povinný islám do škol? Myslím, že sebevětší blbost může naše Dienstbiery, Šabatové, a jim podobné napadnout aby se snažili o její prosazení. Jsme v pěkné bryndě!

Nenapadám policii ani nikoho z těch, co z omezených zdrojů se snaží udržet alespoň základní bezpečnost. Volám ty co za to zodpovídají z hlediska vytváření zákonů a rozpočtů. Volám po nápravě!

Mgr. Jiří Kobza – člen grémia hnutí Úsvit za Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…