Kohoutová: Zvýšení minimální mzdy zastaví vytváření pracovních míst a zvedne propouštění

16.07.2013 20:14

Myšlenka, že zvýšení minimální mzdy pomůže zaměstnancům je lichá, a to především na pozicích chráněných pracovních míst.

Kohoutová: Zvýšení minimální mzdy zastaví vytváření pracovních míst a zvedne propouštění
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

Zvýšení minimální mzdy zasáhne zaměstnavatele osob se zdravotním postižením. Nová pracovní místa jak u zaměstnávání lidí s handicapem, tak u lidí, kteří pracují v pomocných pracovních pozicích budou a jsou ohrožena. Jakékoliv regulace pro zaměstnavatele zvedne propouštění těchto lidí nebo zvýšení práce načerno. Zastaví vytváření pracovních míst, zvedne propouštění a práci na černo, právě těchto lidí. Lidé, kteří pracují za minimální mzdu patří k těm, kteří velmi těžce hledají pracovní uplatnění na trhu práce. Na jednu stranu může zvýšení mzdy znít libě, ale zvýšení počtu těchto lidí na úřadech práce může znamenat prohloubení problému se zaměstnanci, kteří se velmi těžce uplatňují na trhu práce. Od prezidentského ministra bych očekávala spíše koncepci trhu práce, nikoliv ránu do zad zaměstnavatelům. Zvýšení minimální mzdy považuji za první krok prezidentského ministra, který vede špatným směrem.

Lenka Kohoutová
poslankyně PS PČR
členka Výboru pro sociální politiku PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.