Kolovratník (ANO): Ke změně může pomoci každý z nás

10.10.2018 22:41

Komentář na facebookovém profilu k omezení emisí.

Kolovratník (ANO): Ke změně může pomoci každý z nás
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Tohle je důležitá zpráva. Možná jste to četli. Byly toho plné noviny a dávali to i v televizi. Vědci nedávno vydali zprávu, ve které varují před intenzivním oteplováním planety. Klima se naprosto vymklo kontrole a Země směřuje k oteplení až o tři stupně Celsia. Nemusíte být odborníci na životní prostředí, abychom se společně shodli na tom, že takhle je to špatně. Koneckonců vzpomeňme si na letošní léto a extrémní vlnu veder, která Česko provázela. Proto vítám krok směrem k omezení emisí aut, který by mohl životnímu prostředí alespoň trochu pomoci.

Jasně, vím, že je naše ekonomika je založena na automobilovém průmyslu a měli bychom v tomto případě každou změnu "zvažovat dvakrát". Přeci jenom náš průmysl je citlivý a nesmíme dopustit, aby se tohle opatření na něm negativně podepsalo. Jsem ale přesvědčený, že české i evropské automobilky to zvládnou. Je to velký krok a myslím si, že podobná dohoda by bez EU nebyla moc dobře možná. Teď jde o to, jak zareagují další státy v čele s USA. Zda se zachovají zodpovědně a přidají se, nebo si Donald Trump dále pojede svou sobeckou politiku "Make America Great Again".

Ke změně může pomoci každý z nás a málokdo si to přitom uvědomuje. Je to jednoduché. Kupujme výrobky, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Není pravda, že jeden člověk svět nezmění. Změní. Když tímhle pozitivním myšlením „nakazíme“ většinu z nás, změna dřív nebo později přijde. První vlaštovkou v tomhle ohledu je třeba rozhodnutí řetězců ustoupit od jednorázových plastů a za tohle rozhodnutí jim patří velké díky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.