Kolovratník (ANO): Nikdo si nesmí myslet, že se může chovat jako buran

16.09.2018 6:34

Komentář na facebookovém profilu ke kauze fotografie prosetických prvňáčků.

Kolovratník (ANO): Nikdo si nesmí myslet, že se může chovat jako buran
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Pamatujete si na kauzu, která se odehrála po zveřejnění fotografie prvňáčků ze Základní školy Plynárenská v teplických Proseticích? Na fotce byly převážně romské, vietnamské a arabské děti.

Bohužel na fotografii narazil i český intelektuální “výkvět“ a rasisté. Asi není potřeba připomínat, jaké odporné vzkazy někteří z nich adresovali malým dětem a jejich rodinám. Někteří lidé si prostě myslí, že když se pohybují po internetu pod rouškou anonymity, mohou cokoliv a jsou nepotrestatelní. Ale tohle už neplatí!

České soudy vyslaly jasný signál směrem do společnosti, že takové chování nechceme a ani nebudeme tolerovat. Je to bezpochyby správně. Možná někteří z Vás budou namítat, že máme svobodu slova.

Jasně, máme a můžu se přiznat, že budu jednoznačně mezi těmi, kteří ji budou bránit do „posledního dechu“. Tohle je ale jiný případ, který nemá se svobodou slova pranic společného!?

Nikdo si nesmí myslet, že se může chovat jako „buran“ a beztrestně ubližovat svému okolí, aniž by nenesl za své jednání následky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…