Konečná (KSČM): Občanská válka na prahu EU

07.05.2014 9:23

To, co sledujeme na Ukrajině, přerůstá čím dál tím více v regulérní občanskou válku. Čím více je situace nepřehlednější, tím je také krvavější.

Konečná (KSČM): Občanská válka na prahu EU
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Nárůst agrese do takových rozměrů, jako bylo brutální upálení aktivistů v domě odborů v Oděse, vykope mezi občany východní a západní Ukrajiny nekonečné příkopy. Evropská unie by měla násilí, ke kterému dochází, absolutně odsoudit, snažit se zapojit Rusko (nikoliv vydávat nikam nevedoucí sankce) do mírového řešení pro občany Ukrajiny. Musí dojít k takovému řešení, které uspokojí obě znesvářené skupiny občanů na Ukrajině. Nepřipadá v úvahu, že jedna strana bude zahnána do kouta, protože to neznamená žádné dlouhodobé řešení, ale ještě větší nenávist. Pokud je někdo zahnán do kouta, je schopen se dopouštět o to více zoufalých činů. Jednou z možností je například určitá forma federalizace. O potenciálních řešeních, která rozhodně nemohou být černobílá, ale musí urychleně probíhat intenzivní diplomatická jednání a zatím se nezdá, že by si Evropská unie věděla rady jak dál. Přitom, pokud podle dosavadního průběhu dojde k dlouhotrvající občanské válce, je to pro nás hrozba společenská, bezpečností i ekonomická.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…