Konečná (KSČM): Smogová situace není politický problém

18.11.2013 12:29

Smogová situace je problémem nejen Moravskoslezského kraje a Ostravska, ale celé řady dalších míst v České republice. Vážné zdravotní dopady způsobené překračováním koncentrací polétavého prachu byly v médiích již mnohokrát popsány. Přesto musíme bohužel konstatovat, že hledání řešení a zlepšování špatného stavu ovzduší probíhá velmi pomalu.

Konečná (KSČM): Smogová situace není politický problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Všechny politické reprezentace by si měly uvědomit, že špatné ovzduší není pouze vhodné téma do předvolebních kampaní a kapitola do volebních programů. Je to skutečný problém, který naše spoluobčany trápí. S jeho řešením se můžeme pohnout dopředu pouze v případě, když budou politici postupovat společně a nebudou se o ochranu ovzduší zajímat pouze jako o předmět politického soupeření. Byla bych proto ráda, abychom v nové Poslanecké sněmovně vytvořili platformu spolupracujících poslanců, kteří bez ohledu na politické tričko pomohou prosadit opatření, o kterých již dnes víme, že nám stav ovzduší pomohou zlepšit. Zcela jednoznačně se jedná o dobudování plánovaných obchvatů měst a obcí a také o vytvoření dostatečného finančního zdroje pro ekonomickou motivaci občanů, kteří by chtěli vyměnit zastaralé systémy vytápění za moderní ekologické kotle a kterým to jejich ekonomická situace v současné době neumožňuje. Každý poslanec a každý senátor ví určitě nejlépe, jaký je stav ovzduší v místě jeho bydliště nebo poslaneckého či senátorského obvodu. Jedině společnými silami však můžeme špatný stav ovzduší v našich městech a obcích změnit. Poslanci a senátoři zvolení za KSČM jsou na konkrétní kroky k hledání účinných řešení připraveni. Věřím proto, že v Parlamentu ČR najdeme pro tento nelehký úkol dostatek partnerů, a to napříč celým politickým spektrem.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR (KSČM)

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

8:19 Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

Každý trochu přemýšlející člověk musí uznat, že se Česká republika nevyvíjí dobře a že je třeba něco…