Konečná: Zajímavý týden

12.05.2017 10:12

Bezesporu. A to nejen z hlediska samotné politické situace – vládní krize. Spíše bych hovořila o problému médií...

Konečná: Zajímavý týden
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Zvláštní jev se však ukazuje: od minulého čtvrtka se špatně shání deník Právo, Hospodářské noviny a Haló noviny. Zato MF Dnes, která ještě před deseti dny byla v tabáku, na benzínce a v krámě, kam chodím pravidelně pro denní tisk i svačinu, nedostatkovým zbožím, teď leží v hromadě nepovšimnutě ladem. Nepátrám po politickych příčinách proč a zač...

Spíše mě, coby čtenáře MF Dnes, zajímá to, nač mám utrácet za "čtení" tlustého 24 stránkového deníku, když více, jak 9 jeho stran (v přepočtu) tvoří inzerce.

Letáky Tesca (str.3), Bauhausu (str. 6 - 7), Albertu (str. 8), Penny (str. 9), pojisteni.cz (str. 10), Mountfieldu (str. 12 - 15), Okey (str. 16), Billy (str. 17), Hallady (str. 19) a Sazky (str. 24), mi chodí téměř denně do schránky, nepotřebuji být tedy těmito reklamami zahlušena i v novinách.

Dokáži jasně a logicky pochopit, že celostátní výtisk denního, v dnešních dnech více než dehonestovaného periodika, je potřeba doplnit reklamou, když se redaktoři vylučují, ale takto klesnout, to je skutečná škoda pro kdysi dávno uznávané noviny - dobrý a nestranný deník.

Je mi v tuto chvíli lito redaktorů, kteří v MF Dnes i přeze všechno zůstali a musi na sebe poslouchat špínu, kterou jim způsobil někdo, kdo se skutečnou žurnalistikou nemá moc společného.

Vážím si například Josefa Kopeckého, právě z MF Dnes za to, že je jednim z těch, kteří ctí novinářskou etiku a snaží se psát objektivně. Tak by měl novinář působit.

Cílem zpravodajství totiž není publikovat svůj postoj, nýbrž mnohdy nezajímavou „svodku událostí“, opatřenou příslušným titulkem. Od svéhlavých a zavádějích názorů v novinách jsou různí „komentátoři“, „publicisté“ a „analytici“, nejlépe pak tací, kteří dokáží rozebírat jakékoli krize, pochopitelně z dlouhodobého hlediska.

Netřeba je jmenovat, publikují pod různými jmény, napříč novinářským spektrem.

Jaká však poptávka, takový „krám“. Jediné, co mne však v tomto případě mrzí, je obraz politické scény napříč novinařinou.

Takové Haló noviny, MF Dnes a další tiskoviny stranických charakterů, jsou tristním a zářivým příkladem toho, jak žurnalistika nemá vypadat.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.