Korytář (Změna pro Liberec): Potravinové náhražky a Zuzana Tachovská

09.06.2014 12:05

V sobotních novinách jsem si přečetl, jak pan náměstek Kamil Jan Svoboda slavnostně oznamuje, že město bude kontrolovat, aby se dětem ve školách a školkách vařilo zdravě a proto vydal metodické doporučení, že se nesmějí používat tzv. potravinové náhražky.

Korytář (Změna pro Liberec): Potravinové náhražky a Zuzana Tachovská
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
To je samozřejmě krok správným směrem. Mám k tomu jen jedinou výhradu. Pan náměstek Svoboda v tiskové zprávě jaksi zapomněl uvést, že je to hlavně zásluha zastupitelky Zuzany Tachovské ze Změny pro Liberec, která s tímto nápadem přišla a  dlouhodobě  se jej snažila prosadit jako členka školského výboru.

Kolegyně Tachovská připravila dokonce sama i metodický pokyn, který omezuje používání potravinových náhražek jak v mateřských tak i základních školách, protože příslušní úředníci nevěděli, jak to udělat. Navíc vím,  že se kolegyně Tachovská problematice stravování chce věnovat i do budoucna a myslím, že je to dobře, protože používání potravinových náhražek není jediným problémem školního stravování, nejen v Liberci.

Samozřejmě panu náměstkovi Svobodovi je potřeba poděkovat za to, že projevil dobrou politickou vůli. Bez něho by metodický pokyn nevyšel.  Mrzí mne ale to, že se v tiskové zprávě města nenašlo místo ani pro jednu větu, kterou by ocenil zásluhu Zuzany Tachovské na změnách ve stravování v libereckých školách a školkách, která nad tím strávila spoustu času a energie, i když vím, že ona to nedělala pro pochvalu, ani pro politické body, ale zkrátka proto, protože to vnímala jako problém, který se rozhodla změnit a nakonec se jí to také povedlo.

Jan Korytář
zastupitel za Změnu pro Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Liberec

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.