Koskuba (ČSSD): Metro a bezpečnost

04.04.2015 14:14

Dopis primátorce hl. města Prahy ve věci zvýšené bezpečnosti cestování v metru ze dne 1.4.2015.

Koskuba (ČSSD): Metro a bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: MUDr. Jiří Koskuba, primář Interního oddělení Nemocnice Na Bulovce

Vážená paní primátorko, dovolte mi, jako poslanci za HMP, obrátit se na Vás s podnětem, který má svůj důvod v událostech z posledních dnů, ale i týdnů až měsíců.

Mám na mysli opakované útoky na spoluobčany v metru - a to zvláště trasy B. Přiznávám, že na věci mám osobní zájem, neboť tuto linku sám využívám.

Chápu, že bezpečnost v hlavním městě Praze je komplexní problém a agresivita uvnitř společnosti se stává standardem. Jde o problém jistě celospolečenský.

Nicméně uvítal bych větší aktivitu strážníků MP HMP mj. právě na linkách a stanicích metra. Dosud šlo o dopravu spolehlivou, čistou a bezpečnou. Bohužel, její jistá odlehlost s minimem personálu právě vyhovuje kriminálním a asociálním živlům. Prakticky denně jsem na peronech obtěžován žebrajícími smradlavými individui, která po odmítnutí Vás zahrnou urážkami nejhrubšího zrna. Pochybuji, že disponují kartou opencard, což ve srovnání s napadeními je jistě maličkost, ale není to Prahy důstojné a navíc je to podhoubí k dalším problémům.

Dále bych Vás chtěl požádat o odměnění strážníka, který se včera, ač mimo službu, zastal dámy ve stanici Národní. Klobouk dolů, muž a policista na svém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Koskuba - profil

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě