Kotrlová (ANO): Plníme volební program - Zakázali jsme hazard na celém území města

13.03.2015 15:20

Plošný zákaz hazardu na území celého města dnes schválili zastupitelé Hlučína na svém zasedání.

Kotrlová (ANO): Plníme volební program - Zakázali jsme hazard na celém území města
Foto: red
Popisek: Blanka Kotrlová

Nová městská vyhláška, začne platit 1. července 2015. Neznamená to ale, že tímto datem zmizí z Hlučína všechny herny. Ubývat budou podle termínů, do kterých mají vydána povolení, část z nich by tím pádem měla skončit v závěru letošního roku.

Rozpočet města Hlučín přijde zákazem heren postupně zhruba o 5 milionů korun ročně, které odváděli provozovatelé heren ve formě poplatků. Podle radních, kteří vyhlášku jednomyslně navrhli, je to ale malá daň zato, že se podaří omezit negativní jevy provázející gamblerství.

„Když město dostane na poplatcích z hazardu v Hlučíně celkem 5 milionů korun, kolik musí získat z výherních automatů jejich provozovatelé, aby se jim to vyplatilo? Kolik tedy lidé musejí do automatů naházet celkem peněz?“ argumentovala místostarostka Blanka Kotrlová s tím, že ona částka musí být neuvěřitelně vysoká a tudíž má jistě velmi neblahé dopady na občany města. Podle Blanky Kotrlové bude město hledat jiné možnosti, jak výpadek v rozpočtu nahradit. Jako dostatečný místostarostka nevnímá ani argument, že lidé zaměstnaní v hernách přijdou o práci. „Ve většině heren je zároveň restaurace nebo bar či kavárna, takže by neměl být důvod rušit pracovní pozice. Já chápu, že podnikatele tím můžeme naštvat a nijak mě to netěší. Věřím ale, že najdou uplatnění v jiném odvětví a nejvíce právě v hostinské činnosti,“ doplnila Kotrlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…