Kouřil (ANO): Realitní kancelář Ria vyúčtovala městu miliony

02.02.2015 8:32

Neuvěřitelné, ale skutečné. Čtěte dále, jak z pokladny města odtekly miliony korun.

Kouřil (ANO): Realitní kancelář Ria vyúčtovala městu miliony
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Na prosincovém zasedání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou konaném dne 15. 12. 2014 byl předložen materiál nazvaný Hodnocení rozpočtu za III. čtvrtletí 2014. Jde o několik desítek stran s přehledem příjmů a výdajů po jednotlivých položkách. Na straně č. 43 pod položkou 3612 – Bytové hospodářství přímo září údaj, že město vyplatilo 5.5 mil. na odměnách realitním kancelářím a za geometrické plány. Dna základě našich dotazů jsme získali Mandátní smlouvu č. 13-2000-OF/OMP, její dodatky a všechny prémiové řády. Aniž bychom chtěli činit předčasné závěry, již na základě těchto podkladů je zřejmé, že pro společnost RIA (Realitní kancelář RIA Reality, a.s.) je spolupráce s městem opravdový „zlatý důl.“ V rámci interpelací jsme na lednovém ZM položili celou řadu dotazů ke čtrnáctileté spolupráci města Jablonec nad Nisou a realitní kanceláře, která, jak se zdá, vyhovovala všem, kteří během uvedených let stáli v čele radnice. Máme mnoho důvodů se domnívat, že město díky této smlouvě utratilo obrovské prostředky a jsme zvědavi, jak současné vedení města odpoví na dotazy, které jsme na toto téma položili. Nabízíme Vám je v plném znění:

1)      Od roku 2000 zajišťuje prodej většiny bytových domů a bytů města společnost RIA, domníváte se, že je tato praxe v souladu se zák. č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek;

2)      Je možné získat přehled bytových domů a bytů města, které prodala v období 2000-2014 společnost RIA?

3)      Je možné ke každému objektu, který v této době RIA prodala, uvést cenu a všechny odměny, které byly této firmě vyplaceny?

4)      Které nemovitosti MJN (a za jaké ceny) prodaly ve stejné době další realitní kanceláře?

5)      Kolik utržilo v období 2000-2014 MJN za nemovitosti, které prodalo bez účasti zprostředkovatele?

6)      Proč byla v roce 2013 a 2014 vypsána výběrová řízení  na prodej některých bytových domů, když jiné domy prodávala RIA bez výběrového řízení?

7)      Byla někdy v minulosti výše odměn a prémií vyplácených společnosti RIA  zpochybněna na jednání ZM, RM, ve výborech nebo komisích?

8)      Jak je možné, že byly odměny RIA proplaceny i přesto, že nárok na vyplacení odměny vzniká až po zpracování „Prohlášení vlastníka,“ když tento dokument nebyl vůbec vyhotoven?

Sledujte s námi tento případ. Uvítáme Vaše informace a podněty.

Milan Kouřil, Jan Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Naprosto odmítáme záměr vlády zvyšovat věk odchodu do důchodu

6:04 Fiala (SPD): Naprosto odmítáme záměr vlády zvyšovat věk odchodu do důchodu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.