Kratochvílová (R2014): RESTART 2014 podporuje rekreační jízdu na kole

02.10.2014 14:02

Praha 5 neplní pouze roli sociálně–ekonomické silné městské části. Dlouhodobě jsou zde podporovány i kulturní a sportovní činnosti. Hnutí RESTART 2014 chce podpořit vznik sportovního okruhu pro cyklisty. Počítá se s využitím městské lokality Cibulky.

Kratochvílová (R2014): RESTART 2014 podporuje rekreační jízdu na kole
Foto: RESTART 2014
Popisek: RESTART 2014

“Cyklistika se pomalu stává národním fenoménem, nejinak je tomu i mezi námi na Praze 5. Nicméně doposud naše městská část nenabízela právě pro vyžití rekreačních cyklistů vhodné podmínky. To bychom rádi změnili podporou projektu nového cyklistického okruhu na Pětce,” popisuje záměr JUDr. Naďa Kratochvílová, místostarostka Prahy 5 z hnutí RESTART 2014.

Hnutí RESTART 2014 by v nadcházejícím volebním období rádo podpořilo investice do cyklodopravy. Nejen že cyklistika má pozitivní efekt pro lidské zdraví, sekundárně se jedná i o dopravní alternativu k pohybu pomocí automobilu. Přestože se pravděpodobně nedá počítat s masovějším přechodem lidí k pohybu na kole, i malý příspěvek ke zlepšení životního prostředí v městské části Praha 5 by byl cenný.

„V tuto chvíli se uvažuje o vzniku cyklistického centra zejména v lokalitě na Cibulce. Mohl by zde vyrůst právě nový cyklistický okruh zaměřený na rekreační sportovce. Již jsme oslovili profesionály ze sdružení, které se výstavbou sportovních center zabývají. Inspiraci lze hledat například u republikově oblíbených sportovišť typu Singltrek pod Smrkem,“ řekla za hnutí RESTART 2014 JUDr. Naďa Kratochvílová, která za hnutí kandiduje v nadcházejících komunálních volbách na Praze 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…