Krnáčová (ANO): Ani jedna ze stran by se výstavbou valu neměla cítit poškozena

18.09.2015 11:38

Po šesti letech jednání mezi Městskými částmi Praha-Horní Měcholupy a Praha-Uhříněves má problém protihlukového valu, který se rozkládá na území obou z nich, konečně řešení. K nalezení společné řeči obou městských částí napomohla i primátorka Adriana Krnáčová, která při své nedávné návštěvě Uhříněvsi vyzvala vedení místní radnice, aby v zájmu občanů Prahy našla s radnicí Horních Měcholup kompromis a obě strany zahájily společný postup.

Krnáčová (ANO): Ani jedna ze stran by se výstavbou valu neměla cítit poškozena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Velice mě těší, že se po mé návštěvě vedení obou radnic sešlo a našlo konečně společnou řeč. Ani jedna ze stran by se výstavbou valu neměla cítit poškozena. O to mi od počátku šlo,“ uvedla primátorka.

Horní Měcholupy považují výstavbu protihlukového valu, který se ze dvou třetin rozkládá na území Uhříněvsi a z jedné třetiny na území Horních Měcholup, v některých aspektech za kontroverzní. Jde o možné podmáčení okolních pozemků, nejasnou historii navážek, stabilitu valu a prašnost. Všichni přítomní na schůzce deklarovali zájem, aby dokončení valu odpovídalo všem technickým předpisům a zajistilo udržitelnost lokality z hlediska životního prostředí.

Na základě příslibu starosty Uhříněvsi by měly Horní Měcholupy dostávat informace o dalším průběhu vedených řízení týkajících se valu, především o řešení odtokového a retenčního systému. Znovu bude také překontrolováno přesné umístění valu z důvodu ochrany koridoru pro budoucí přeložku Hornoměcholupské komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii