Krnáčová (ANO): Stromovka se zvětší, připojí se k ní část Výstaviště

21.07.2017 12:29

Část území, které nyní spadá pod správu Výstaviště Praha, bude nově připojeno ke Stromovce. Celkem se jedná o rozlohu 23 113 metrů čtverečních. Toto území je cenné z hlediska výskytu zajímavých dřevin, které čeká revitalizace. Společně s převodem pozemku bude předána také jeho správa a pravidelná údržba.

Krnáčová (ANO): Stromovka se zvětší, připojí se k ní část Výstaviště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Vzhledem k rozhodnutí Magistrátu hl. m. Prahy předat krajině významné území pod správu parku Stromovka probíhá nyní na Výstavišti demontáž celkem 630 metrů plotu, díky čemuž se ke Stromovce připojí území o velikosti 23 113 metrů čtverečních. Návštěvníkům parku a Výstaviště to však nepřináší žádná výrazná omezení.

„Už dříve jsem slíbila, že tuto část Výstaviště vrátíme ke Stromovce, kam logicky a historicky patří. Jedná se o výrazný kus zeleného pásu, o který se Stromovka zvětší a který může sloužit lidem. Chci, aby se Výstaviště a Stromovka ještě více propojily, proto v této části vzniknou i další brány,“ říká primátorka Adriana Krnáčová.

Areál Výstaviště prochází velkou proměnou

Není to poslední změna, např. na zbytkové louce v prostorách areálu Výstaviště se připravuje výstavba přírodního biotopu, který bude v letním období sloužit návštěvníkům jako veřejné koupaliště. Změny na Výstavišti i ve Stromovce jsou součástí dlouhodobé strategie přeměny Výstaviště na moderní prostor, který lépe poslouží Pražanům, ať už jde o sportovní, kulturní či zábavní vyžití.

„Celý areál Výstaviště prochází postupně velkou proměnou, už jsme zrekonstruovali Lapidárium, vysoutěžili jsme novou podobu vstupní brány, schválili jsme provizorní zastřešení vyhořelého křídla Průmyslového paláce a spoustu dalších věcí. Celý prostor se snažíme otevírat lidem, aby se zde cítili dobře, proto také začalo fungovat letní kino a brzy otevřeme griloviště. Po dlouhých letech jsme také konečně začali s rekonstrukcí nedaleké Šlechtovky, která zde chátrala řadu let, a já věřím, že se z ní opět stane živé místo, kam lidé budou rádi chodit,“ dodala primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…