Krnáčová (ANO): Svaz městských částí hlavního města Prahy způsobil vážný problém a my ho nyní musíme řešit

10.11.2015 17:10

Rada hl. m. Prahy dnes přijala mimořádná systémová opatření, která umožní, aby se město nedostalo do rozpočtového provizoria poté, co Zastupitelstvo hl. m. Prahy na zasedání dne 5. listopadu 2015 odhlasovalo zvýšení minimální hranice finančních vztahů z 2500 Kč na 2900 Kč.

Krnáčová (ANO): Svaz městských částí hlavního města Prahy způsobil vážný problém a my ho nyní musíme řešit
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

„S nastalou jednorázovou změnou se hlavní město Praha vyrovná a vynaložíme maximální úsilí, aby městské části mohly své rozpočty schválit do konce roku. S ohledem na skutečnost, že podle vyjádření názorů starostů městských částí tím bude jednorázově vyrovnán pomyslný dluh, který vznikl změnou rozpočtových pravidel v roce 2012, nepředpokládám, že by se v roce 2017 měla situace opakovat,” vysvětlila náměstkyně primátorky pro oblast finanční politiky Eva Kislingerová.

Primátorka Adriana Krnáčová se proti dosavadnímu postupu městských částí ostře ohradila: „Svaz městských částí hlavního města Prahy za podpory Trojkoalice způsobil vážný problém a my ho nyní musíme řešit.”

Jednotlivé městské části budou informovány o novém nastavení finančních vztahů, které s nimi bude projednáno a ke kterému vydají stanovisko. Návrh finančních vztahů k městským částem na rok 2016, který bude předložen jako součást celkového rozpočtu města na rok 2016 na prosincovém jednání zastupitelstva, zohlední také aktualizovaný počet žáků základních a mateřských škol pro školní rok 2015/16.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL