Krumer (SPO): Čapí hnízdo - záměrně vyvolaná kauza?

04.12.2017 10:56

Anonym jako útok na vítěze voleb. Je to však hlavní problém současnosti?

Krumer (SPO): Čapí hnízdo - záměrně vyvolaná kauza?
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Čapí hnízdo – záměrně vyvolaná kauza?

Podle známých skutečností, platných zákonů a dotačních podmínek v době, kdy byla přidělena dotace na Čapí hnízdo, to vypadá, že jde o účelově vykonstruovanou kauzu. Dotační žádost i realizace projektu, byly v souladu s tehdy platnými zákony a dotačními podmínkami, které stanovili a správnost dotace při kontrolách potvrdili také ti, kteří se dnes snaží Babiše za to kriminalizovat. Téměř deset let to nikomu nevadilo, ani Sobotkovi, který s Babišem a ANO uzavřel koaliční dohodu, a vzpomněli si na hnízdo, těsně před koncem volebního období zřejmě asociací s tím, že teplé hnízdo opouštějí. Není snad cílem této kauzy, vyvolané anonymem, a hodnocené podle dnes platných zákonů, zabránit vítězi voleb Babišovi, aby sestavil vládu? Nevolil jsem ANO, ani nebráním pana Babiše, ale vadí mi načasování a nádech účelovosti této kauzy, proto se k tomu vyjadřuji. V současné politice se preferuje další neférové jednání, které může v budoucnu být použito i na ty, kteří je dnes rozpoutali.

Mnohokrát byla dotace kontrolována, kontroly nedospěly k žádným překročením zákonů a konstatovaly, že vše bylo v souladu s podmínkami dotace. Podle podmínek dotace, po uplynutí pětileté doby udržitelnosti dotace, mohl majitel s vybudovaným dílem udělat vše podle jeho uvážení. Přes to je tento projekt, na rozdíl od mnoha jiných, stále v souladu s dotační žádostí v provozu, poskytuje zaměstnání řadě lidí a slouží veřejnosti. To, že dnes, kdy ANO a pan Babiš s převahou vyhrál volby, nahání strach těm stranám, co vládly v minulosti, že budou rozkryty jejich pletichy, asi stojí za podaným anonymem.

Pokud by platily zákony pro všechny stejně, tak by již dávno musel být v Plzni na Borech anebo na hradě Mírov, namísto ve sněmovně, ustaven „demokratický“ blok politiků stran, které po roce 1989 rozdaly, levně prodaly, rozkradly a zlikvidovaly náš společný majetek a zadlužily náš stát.    

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…