Kubisková (Přísaha): ROP Severozápad? Vidina spravedlnosti je zase v nedohlednu

20.10.2022 16:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nedořešenému případu ROP Severozápad.

Kubisková (Přísaha): ROP Severozápad? Vidina spravedlnosti je zase v nedohlednu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Spolumajitelka čerpací stanice, Karolína Kubisková

Největší dotační podvod v historii Čech se ani po deseti letech nedaří dotáhnout do konce.

Jde o kauzu ROP Severozápad, kdy podle všeho docházelo k manipulacím při rozdělování evropských peněz a také braní úplatků. V kauze je obviněno celkem 27 lidí a týká se ovlivněných projektů za víc než 14 miliard korun!

Mezi obviněnými figurují např. bývalý senátor a kmotr ODS Alexandr Novák, Daniel Ježek, nebo bývalí hejtmani ústeckého kraje Jana Vaňhová z ČSSD a Jiří Šulc z ODS.

Ústřední postavou kauzy, která celý příběh rozkryla, je bývalý šéf Dotačního úřadu pro severozápad Petr Kušnierz. Ten už měl za jiné podvody odsezeno asi pět let, když se rozhodl spolupracovat s

Policií. Nechtěl už pykat za ostatní, a tak začal mluvit. Skupina se o něj totiž prý nepostarala a jeho mlčení řádně neocenila.

Teď ale na poslední chvíli obrátil a svou výpověď u soudu popřel. Rozešel se kvůli tomu i se svojí obhájkyní, která mu radila ve spolupráci pokračovat. Proč asi?

Odpověď je jednoduchá. Zřejmě dostal nabídku, která se neodmítá a která mu stojí i za několik dalších let v kriminálu. Celé řízení se kvůli tomu pochopitelně protáhne a vidina spravedlnosti je zase v nedohlednu.

Další smutný důkaz toho, jak to u nás chodí! Korupce bují ve všech politických patrech napříč stranami a generuje obrovské množství peněz. Za ty si potom politici kupují mlčení.

To musí skončit. Přísaha chce hmotnou odpovědnost pro politiky, zrychlení práce soudů, speciální soudy pro korupci a zvýšení vymahatelnosti práva. Spravedlnost zkrátka musí platit pro všechny stejně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…