Kučera (TOP 09): Nehodlám se smířit s tím, že pro vládu není dostavba silnice R7 prioritou

28.06.2014 21:18

Komentář poslance TOP 09 Michala Kučery

Kučera (TOP 09): Nehodlám se smířit s tím, že pro vládu není dostavba silnice R7 prioritou
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Touto cestou bych rád veřejnost informoval o výkonu mandátu poslance Parlamentu České republiky za uplynulý čtvrtrok. Průběžně informuji o své činnosti ve sněmovné i v regionu na webových stránkách www.michalkucera.eu nebo na facebookovém profilu www.fb.me/ Michal. Kucera. TOP09, kam vás všechny srdečně také zvu.

Během předvolební kampaně jsem se při diskuzích s občany utvrdil v tom, že v Ústeckém kraji pociťujeme jisté odstrčení a přehlížení ze strany vlády. Domnívám se, že pocit je to důvodný a tedy oprávněný. Slíbil jsem, že udělám vše pro to, aby se tento stav změnil a proto se snažím poukazovat a „zvedat“ naše lokální témata například na jednáních Hospodářského výboru sněmovny, Výboru pro životní prostředí, při interpelacích členů vlády, stejně jako při neformálních jednáních s dalšími poslanci či ministry v kuloárech.

Ministra dopravy Antonína Prachaře (ANO) jsem interpeloval ve věci dostavby dálniční sítě. Dotaz se týkal i silnice R7. Nehodlám se smířit s tím, že podle programového prohlášení vlády (ČSSD, ANO, KDU-ČSL) není dostavba silnice R7 prioritou a přednost mají dostat jiné projekty. To je vzhledem k jejímu technickému stavu a při vysokém počtu nebezpečných úseků s řadou tragických nehod ročně neakceptovatelné. Předseda vlády Bohuslav Sobotka v souvislosti s avizovaným příchodem výrobce pneumatik Nexen do průmyslové zóny Triangle veřejně přislíbil podporu dostavbě silnice R7. Premiéra Sobotku jsem ve Sněmovně požádal, aby dodržel veřejný slib a zahájil dostavbu silnice R7. Na písemné odpovědi členů vlády zatím čekám a budu o nich veřejnost informovat na mém webu či prostřednictvím regionálního tisku.

Ministra dopravy jsem interpeloval též ve věci rekonstrukce železniční tratě č.114 Postoloprty - Louny - Libochovice - Lovosice. Dnes zabere tato 34 km dlouhá cesta z Loun do Lovosic 80 minut. Po rekonstrukci by mohla cesta z Loun do centra Prahy s přestupem v Lovosicích trvat okolo 90 minut. To by mnoha lidem výrazně usnadnilo cestu do práce a současně i odlehčilo přetíženým komunikacím ve směru na Slaný a Prahu.

Dalším tématem, které se dotýká našeho regionu, je hlubinné úložiště jaderného odpadu. Jedna z vytipovaných lokalit leží nedaleko Lubence. V dubnu jsem na toto téma jednal s lubeneckými občany. Zatím je kolem výběru lokality celá řada nejasností a nezodpovězených otázek, na které budu chtít znát odpovědi od ministra průmyslu Mládka a od ředitele Správy úložišť radioaktivních odpadů. V následujícím období budu také pečlivě sledovat všechny aktivity ministerstva, spojené s hledáním vhodné lokality pro hlubinné úložiště jaderného odpadu. Před volbami jsem podpořil většinu návrhů iniciativy Rekonstrukce státu. Své slovo držím a proto jsem svým hlasem podpořil rozšíření možnosti kontrol Nejvyššího kontrolního úřadu. Díky ní se dostane pod nezávislou kontrolu dalších zhruba 1 200 miliard ročně ve státních firmách, krajích a obcích oproti dnešním cca 250 miliardám.

V rámci svých poslaneckých pondělků jsem k dispozici občanům v poslanecké kanceláři v sudých týdnech v Lounech (Korunní ul. 158, 440 01 Louny), nebo v lichých týdnech v Ústí nad Labem (TOP CENTRUM - Hradiště 97/4, 400 01 Ústí nad Labem). Konkrétní termín si může každý dohodnout na telefonu 734 441 761 či e-mailové adrese kuceram@psp.cz. Těším se na Vaše náměty a připomínky.

Krásné dny všem!

Michal Kučera, poslanec TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách