Kulhánek (STAN): Široká koalice zhynula

18.10.2020 13:16

Komentář k jednáním o koalici v Karlovarském kraji

Kulhánek (STAN): Široká koalice zhynula
Foto: archiv města
Popisek: Petr Kulhánek

Na pátek 16. 10. pozvalo hnutí Místních spolů s SNK1 do Chodova všechny subjekty, zastoupené v nově zvoleném krajském zastupitelstvu (s výjimkou extremistické SPD), k jednání o široké koalici všech zúčastněných. Půlhodinové jednání ukázalo, že předložený návrh superširoké koalice je neprůchodný.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Odmítly ho nejen ODS/KDU-ČSL, která spolu s ANO v uplynulých dnech podepsaly memorandum o společném postupu při vyjednávání, ale i STAN, neboť navrhovaná široká koalice, zahrnující i hnutí ANO, je pro nás nepřijatelná. Koalice složená ze všech subjektů, přizvaných na schůzku v Chodově, je tak nereálná.

Rádi bychom proto znovu přizvali hnutí Místních i SNK1 k věcné diskusi a obhajobě našeho návrhu většinové koalice STAN/Piráti/VOK společně s Místními, SNK1 a nejlépe také ODS/KDU-ČSL. Je paradoxní, že se ODS spolu s KDU-ČSL po obdržení obdobných nabídek ke spolupráci od nás a hnutí ANO rozhodly jednoznačně přiklonit ke koalici právě s hnutím ANO.

Jsme stále přesvědčeni, že koalice liberálních demokratických stran je nejvhodnějším, logickým a udržitelným řešením pro Karlovarský kraj. Je reálné, aby další čtyři roky region nepřešlapoval na místě a v některých oblastech, jako je třeba zdravotnictví, se dokonce nedostával zcela na scestí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.